Trio

“Etter å ha fordøyd de mange inntrykkene, tror jeg nesten at Einar Olav Larsen Trio tok “kaka” til slutt - et for meg uventet brilliant samspill og et imponerende spekter av stilarter. Det der lukter det internasjonal suksess av - hvis de vil.”
Karen Grüner-Hegge, publikummer på Hilmarfestivalen

Bakgrunnen for denne trioen er møtet mellom folkemusikeren Einar Olav Larsen fra Verdal og bluespianisten Daniel Trustrup Røssing fra Levanger. Første gang de møttes var under Hilmarfestivalen i 2006, og nettopp Hilmar Alexandersen og hans samspill med pianisten Sturla Hallås er fremste inspirasjonskilde for trioen. Dette samspillet kjennetegnes av elegant felespill og variert og originalt piano-akkompagnement, som Alexandersen og Hallås utviklet gjennom mer enn 20 års spilling på brylluper og fester på Innherred. Einar Olav og Daniel, sammen med Einar Olavs yngste bror, Audun, på kontrabass, skaper med sin musikalske bakgrunn et eget uttrykk med utgangspunkt i denne tradisjonen.

folkelarm2

Einar Olav Larsen (f. 1979) jobber som frilans musiker med base i Verdal i Nord-Trøndelag. Hans musikalske utgangspunkt er arven etter Hilmar Alexandersen, en av våre fremste folkemusikere på forrige århundre, og rytmisk og særprega verdalsspill. Einar Olav er en av få som er A-klasse-spellmann på både fele og hardingfele. Han er bl.a. kjent fra P. A. Røstad jrs orkester, finsk-norske Frigg, samspillet med sin bror Gjemund og har dessuten det siste året spilt med Øystein Sunde og hans orkester ”Meget i sløyd”.

Daniel Trustrup Røssing (f. 1984) er kjent som et stort talent innen blues-/rockabilly-sjangeren. Han hadde sitt gjennombrudd i 2007 gjennom turnering med Chuck Berry, og er nå rocke-legendens førstevalg som pianist på konserter i Europa.

Audun Larsen (f. 1989) er yngstemann i folkemusikk-familien Larsen. Er etterhvert en habil bassist med erfaring fra flere ulike sjangre.

CD “Lysblåin” ute nå, kan bestilles hos www.etniskmusikklubb.no